Stijgende damp

Wat is stijgende vochtigheid?

Stijgend vocht is een vorm van vocht die vooral bij oudere gebouwen optreedt wanneer grondwater via muren, vloeren en metselwerk via capillaire werking omhoog komt, het vermogen van een vloeistof om in nauwe ruimtes tegen de zwaartekracht in te stromen.

Heb ik stijgend vocht?

Het meest voorkomende visuele symptoom van opstijgend vocht is een duidelijk gedefinieerde strook vocht, beginnend vanaf de vloer – waardoor verf vaak gaat schilferen of behang loslaat. Vochtige muren, veroorzaakt door opstijgend vocht, kunnen echter ook leiden tot een breed scala aan andere symptomen, waaronder:
Vochtige geuren of een muffe geur
Verlaagde temperatuur aan de onderkant van de muur
Rotten van ingebed hout
Afbrokkelende of blaren gips door zoutkristallisatie

Traditionele maatregelen ter voorkoming van stijgend vocht

Voorkom opstijgend vocht

De meeste moderne panden zijn gebouwd met een vochtwerende laag, meestal in de vorm van een ondoordringbaar plastic membraan, dat langs een mortellijn nabij de grond wordt geplaatst. Sommige eigenschappen zijn echter gebouwd zonder vochtbestendige loop of het origineel is mislukt, wat betekent dat opstijgend vocht kan optreden en dat herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.
In het verleden werd opstijgend vocht behandeld met corrosieve of brandbare vloeistoffen, onder druk geïnjecteerd om de poriën van baksteen, steen en metselwerk te blokkeren en een vochtbestendige laag te creëren. Er is een duur en complex pompsysteem nodig om de vochtwerende vloeistof in een muur te injecteren, samen met aanzienlijke expertise namens de gebruiker. Het is waarschijnlijk dat een onervaren gebruiker de verkeerde hoeveelheid chemicaliën in de muur kan brengen.

Rising Damp behandelen met Dryrod

In tegenstelling tot drukinjectie kan een succesvolle en effectieve Dryrod-behandeling worden uitgevoerd op een huis van gemiddelde grootte zonder dat er speciale apparatuur nodig is om de installatie uit te voeren. Omdat elke staaf precies de juiste hoeveelheid actieve ingrediënt krijgt, is het niet mogelijk om te veel of te weinig te doseren. Boor eenvoudig en plaats het juiste aantal staven.
Dryrod Vochtwerende Rods zijn uitgebreid getest door de British Board of Agrement, de University of Portsmouth en Safeguard Europe. Het is bewezen dat een muur behandeld met Dryrod meer dan 4 keer beter bestand is tegen opstijgend vocht dan een muurbehandeling met de volgende concurrerende methode. Met zijn snelle en eenvoudige installatiemethode, gegarandeerde dosering en uitgebreid geteste effectiviteit, zijn Dryrod Vochtwerende Staven de moderne manier om opstijgend vocht te behandelen.

Aanvullende maatregelen

Mogelijk moeten de met zout verontreinigde muren opnieuw worden aangebracht. Dryrod Vochtwerende Staven zijn effectief genoeg dat er geen extra waterdichting nodig is door nieuw gips of een zand- en cementpleister. Als de muur niet is verontreinigd met gemalen zouten, moet het oude decor behouden kunnen blijven.

Opstijgend vocht behandelen met dryrod

Effectiviteit

Dryrod Vochtwerende Staven hebben een BBA-certificaat gekregen, wat bevestigt dat ze minimaal 20 jaar van kracht blijven. Uit onze eigen tests blijkt dat Dryrod een effectieve DPC moet creëren zolang de behandelde muur structureel gezond is. Andere onafhankelijke tests zijn uitgevoerd door de Universiteit van Portsmouth, wat de effectiviteit van Dryrod bevestigt.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *